Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

UWAGA RODZICE : Alergeny są pogrubione

Poniedziałek 22.04.2024r

Śniadanie:

Angielka -35g(mąka pszenna typ 650 ,woda ,drożdże, cukier, sól, mieszanka piekarska, (mąka pszenna, emulator  e 472 mąka sojowa preparaty enzymatyczne).

 Pieczywo razowe-25g (mąka pszenna typ 750, żur żytni, mąka żytnia typ 720, drożdże, sól)(mąka pszenna , mąka żytnia, woda ,mieszanka wieloziarnista 13% (słonecznik łuskany, płatki owsiane ,ziarno soi ,sezam, białko pszenicy tłuszcz roślinny nieutwardzony, (palmowy)mąka łubinowa, laktoza ,enzymy, środek do przetwarzania mąki, śruta sojowa, mieszanka piekarska  ( produkty żytnie, kultury startowe, serwatka z mleka, kwas askorbinowy- przeciwutleniacz słód jęczmienny (ekstrakt) sól, drożdże, produkt zawiera gluten ,sezam, i soje.      

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)      

Ser żółty – 10g (mleko ,sól, stabilizator, chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato,) ketchup).

Papryka świeża -10g                

Kakao-150ml  -(mleko 1,5%, kakao, cukier)

Obiad: Zupa koperkowa z ryżem-250ml (woda,koperek-10g, ryż-50g, porcje rosołowe-50g, marchew-30g, pietruszka -20g, seler-10g,por-10g, nać pietruszki 2g )

Medaliony z indyka w sosie własnym -100g (medaliony z indyka.- 90g, mąka pszenna -1g,cebula-2g przyprawy)

Surówka z marchewki i jabłek-70g( marchewka-50g, jabłka -20g)

Ziemniaki z koperkiem -40g                    

Kompot wieloowocowy-200ml (woda, jabłka, wiśnie, miód)            

Podwieczorek: serek bakuś do kieszonki – 80g (twarożek odtłuszczony, śmietanka, wsad smakowy, cukier, białka mleka, żelatyna wieprzowa, substancje wzbogacające: witamina A, witamina D, witamina E, cukier, żelatyna wieprzowa, białka mleka).     

Banan -100g             

 

Wtorek 23.04.2024r

Śniadanie:  Bułka ziarnista- 30g ( woda ,mieszanka wieloziarnista, słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane, śruta sojowa, sezam, drożdże, sól ,ekstrakt słodu ciemny, stabi plus gluten pszenny ,mąka łubinowa, tłuszcz roślinny utwardzony, serwatka , kwas askorbinowy, enzymy).  

Bułka kajzereczka-30g (mąka pszenna typ 550, woda, sól, margaryna, cukier, kaisermeister, mąka pszenna, mąka słodowa pszenna, emulgator e47ze, środek do przetwarzania maki, kwas askorbinowy).   

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)              

Twarożek na słono posypany szczypiorkiem i rzodkiewką- 30g( ser biały półtłusty, jogurt naturalny , sól, pieprz)           

 kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko)      

Obiad;   Zupa ogórkowa z ziemniakami-250g(woda, ogórki kiszone-30g, marchew-30g porcje rosołowe-20g, pietruszka -10g, seler-8g, por-5g, nać pietruszki-1g, mąka 2g,jogurt naturalny 25g( 2%(mleko, śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych streptococcus  thermophilus i Lactobacillus  delbrueckii  subsp .Bulgaricus oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis, ziemniaki.

Gulasz wieprzowy -100g (woda, szynka wieprzowa b/k- 90g, mąka pszenna -1g,cebula-2g przyprawy)                      

Kopytka 150g( mąka pszenna -50g, mąka ziemniaczana -10g ziemniaki- 50g, jaja-20g),

Buraczki z jabłkiem -80g( buraki-60g, jabłka -20g,masło-2g)

Kompot wieloowocowy-200ml (woda, jabłka, śliwka, miód)

Podwieczorek:        Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,    

Szynkowa babuni- 30g (mięsi z indyka48%,woda, zagęszczacze E1422,E425, białko sojowe, kmaltodekstryna, glukoza, sól, stabilizatory E451, przeciw utleniacze E316, E301, miód wielokwiatowy 0% cukier, wzmacniacz smaku, E621,E631, E 635. Hydrolizat białka słonecznikowego cebula, ekstrakty przypraw w tym seler,  aromaty, regulatory kwasowości, białko wieprzowe, substancje konserwujące, azotyn sodu)    

Ogórek św.-10g                                             

 Napar z dzikiej róży-250g

 

Środa 24.04.2024r

Śniadanie: Płatki czekoladowe -250g (mąka (76%): pszenna pełnoziarnista (45%), kukurydziana, ryżowa; cukier, syrop z pszenicy i słodu jęczmiennego, kakao (6,2%), olej słonecznikowy, sól, aromaty, emulgator: lecytyny (z rzepaku), substancje wzbogacające: niacyna, witamina B6, tiamina, witamina D).

Chałka  35g (mąka pszenna typ 550, margaryna , cukier, woda, drożdże, sól, skrobia pszenna, serwatka w proszku, emulgator- lecytyny sojowa, środek do przetwarzania maki- kwas L-askorbinowy, preparaty enzymatyczne).                  

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)               

Dżem owocowy łowicz – 1g(truskawki (40%) cukier woda , substancje żelująca –pektyny, substancja zagęszczająca- guma guart)                 

Herbata czarna z cytryną-200ml                  

Bakalie 50g – (orzech nerkowiec, żurawina)             

Obiad:     Zupa krem z zielonego groszku  z grzankami -250g(porcje rosołowe-20g , zielony groszek(mrożony) -70g. marchew-30g, pietruszka -20g, seler-10g.por 10g, jogurtem jogurt naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) cukier 2g Angielka -20g(mąka pszenna typ 650 ,woda ,drożdże, cukier, sól, mieszanka piekarska, (mąka pszenna emulator e 472 mąka sojowa preparaty enzymatyczne.-grzanki, mąka pszenna )

Wątróbka drobiowa duszna z cebulka 80g( wątróbka drobiowa, mąka pszenna, cebula, olej)

Ziemniaki z koperkiem 150g

Ogórek kiszony z cebulka i marchewką- 90g(ogórek kiszony -50g,marchew-30g,cebula-10g,oliwa,cukier)

Kompot wieloowocowy-200ml                        

Podwieczorek: małe pączki - 100g

Sok naturalny jabłko- marchewka-250g

 

Czwartek 25.04.2024r

Śniadanie:   Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,   

Kabanosy bankietowe -30g( mięso wieprzowe 60% , woda, sól, stabilizatory E450,E451, substancje zagęszczające, E407,przeciwutleniaczE331ii,E301,preparaty białkowe pochodzenia wieprzowego, barwnik naturalny,(koszenila)E120, skrobia pszenna, ( zawiera gluten) ekstrakt przypraw naturalnych, hydrolizat białkowy roślinny ze słonecznika, wzmacniacz smaku E621. Przeciwutleniacz E316, substancje konserwujące E250).    

pomidor -10g

kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko)      

Obiad:Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami-250ml-( marchew-30g, pietruszka-20g, seler-10g, por-10g, buraki-70g, barszcz biały-40g, jogurt   naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) cukier -7g, nać pietruszki-2g, )

Naleśniki z serem 200g- ( mąka pszenna50g ,jaja ¼, cukier , ser biały, jogurt naturalny, 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis), olej kujawski ( 100%rafinowany olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno.

Kompot wieloowocowy-200ml                        winogron-100g

Podwieczorek:  Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,   

Pasta z makreli wędzonej-40g ( makrela wędzona-20g, masło-10g, jajka-10g, majonez- 5g)   

Ogórek kiszony -10g                                             

Herbata napar z dzikiej róży -200ml         

 

Piątek 26.04.2024r

Śniadanie:  Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,   

Jajecznica  ze szczypiorkiem- 30g (jaja, Szczypior)                  

Kawa mleczna-150g (mleko2%, kawa inka ( jęczmień ,żyto ,cykoria, buraki cukrowe),cukier)

Obiad:Zupa fasolowa z ziemniakami -250g (woda, fasola-40g, ziemniaki-20g, marchew-30g, pietruszka -10g, seler-10g.por- 5g, porcje rosołowe-20g,cebula-5g , natka pietruszki , kminek,)

Kotlet z ryby -70g (filet z morszczuk, mąka, jaja,bułka tarta, sól pieprz, olej )

Surówka z kapusty kiszonej- 100g ( kapusta kiszona, marchewka, jabłko, cebula, olej, przyprawy)

Ziemniaki z koperkiem-150g 

Kompot-200g ( woda, jabłko, wiśnie, miód)

Podwieczorek:Kostka z kaszy manny z jogurtem malinowym -100g (kasza manna-40g,mleko-80g,jogurt naturalny, 2%(mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis),cukier, maliny mrożone)

Herbata poziomkowa-20g        

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE LUB ZMIANY KOLEJNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH DAŃ, W ZWIĄZKU Z BIEŻĄCYM DOSTARCZANIEM ŚWIEŻYCH PRODUKTÓW.        

SMACZNEGO!