Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Uwaga rodzice : Alergeny są pogrubione

Poniedziałek 24.03.2025r

Śniadanie:     Angielka -35g(mąka pszenna typ 650 ,woda ,drożdże, cukier, sól, mieszanka piekarska, (mąka pszenna, emulator  e 472 mąka sojowa preparaty enzymatyczne).

 Pieczywo razowe-25g (mąka pszenna typ 750, żur żytni, mąka żytnia typ 720, drożdże, sól)(mąka pszenna , mąka żytnia, woda ,mieszanka wieloziarnista 13% (słonecznik łuskany, płatki owsiane ,ziarno soi ,sezam, białko pszenicy tłuszcz roślinny nieutwardzony, (palmowy)mąka łubinowa, laktoza ,enzymy, środek do przetwarzania mąki, śruta sojowa, mieszanka piekarska  ( produkty żytnie, kultury startowe, serwatka z mleka, kwas askorbinowy- przeciwutleniacz słód jęczmienny (ekstrakt) sól, drożdże, produkt zawiera gluten ,sezam, i soje.      

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)  

Pasta z  szynki i jajek -30g (jaja, szynka wiejska ( mięsi wieprzowe 63%,woda, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, dekstroza, maltodekstryna, stabilizatory E451, E452, wzmacniacz smaku,E621, aromaty,( zawiera gluten i pochodne mleka łącznie z laktozą) ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz E316, substancje konserwująceE250, może zawierać seler oraz gorczycę).

Ogórek świeży-10g

Kakao-150ml  -(mleko 1,5%, kakao, cukier)

Obiad: Zupa ogórkowa  -250g(woda, ogórki kiszone-30g, ziemniaki 20 g, marchew-30g porcje rosołowe-20g, pietruszka -10g, seler-8g, por-5g, nać pietruszki-1g, mąka 2g,jogurt naturalny 25g( 2%(mleko, śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych streptococcus  thermophilus i Lactobacillus  delbrueckii  subsp .Bulgaricus oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis.

Spaghetti  z sosem mięsno warzywny- 200g (makaron  spaghetti-50g( mąka makaronowa pszenna ,produkt może zawierać jaja, mięso łopatka-60g marchew -30g,cebula10g, czosnek, przyprawy; bazylia oregano)

Jabłko - 50g

Kompot wieloowocowy-200ml (woda, jabłka, śliwka, miód)

Podwieczorek:Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,   

Budyń z sokiem malinowym150ml(skrobia kukurydziana ,ziemniaczana, skrobia modyfikowana ziemniaczana aromat, barwnik :ryboflawiny. Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko i soję.)

Herbatniki - 30g ( Mąka pszenna ,woda, cukier, roślinny olej palmowy, syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, spulchniające E503, E500 sól, demineralizowana serwatka w proszku z mleka, substancje konserwujące, dwutlenek siarki/ siarczany, aromat; wanilina)

 

Wtorek 25.03.2025r

Śniadanie:    Bułka ziarnista- 30g ( woda ,mieszanka wieloziarnista, słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane, śruta sojowa, sezam, drożdże, sól ,ekstrakt słodu ciemny, stabi plus gluten pszenny ,mąka łubinowa, tłuszcz roślinny utwardzony, serwatka , kwas askorbinowy, enzymy).  

Bułka kajzereczka -30g ( mąka pszenna typ 550g, woda, sól, margaryna, cukier, kaisermeister, mąka, pszenna, mąka, słodowa pszenna, emulgator e47ze, środek do przetwarzania mąki, kwas askorbinowy) z masłem-5g,     Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)              

Ser żółty 15g (mleko ,sól, stabilizator, chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato,) mąka pszenna ,drożdże , woda, ketchup

kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko)      

sałata -20g

Obiad :Zalewajka z  ziemniakami na kiełbasie-250ml (woda,ziemniaki-50g,kiełbasa: mięso wieprzowe(46%),woda, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, skrobia, sól, białko sojowe ,stabilizatory :E151,E 152, substancje zagęszczające :E 407,przeciwutleniacze;E312,E301,, wzmacniacz smaku: e621, przyprawy( zawierają gorczycę, ekstrakty przypraw hydrolizat białka sojowego, aromaty, barwniki E120 ,substancje konserwują osłonka jadalna wieprzowa E2500),cebula-10g, barszcz biały-40g (woda ,mąka żytnia,) jogurt naturalny -7g(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus)

Pulpety drobiowe w sosie własnym -100g (medaliony z indyka.- 90g, mąka pszenna -1g,cebula-2g przyprawy)

Kasza bul gur - 100g

Warzywa na parze - 100g

Kompot wieloowocowy-200ml (woda, jabłka, śliwka, miód)

Podwieczorek Bułeczki drożdżowe z kruszonką -90g (mąka 50g, jaja1/4 ,drożdże, mleko, cukier, cukier waniliowy( cukier, aromat etylowanilina ,naturalny ekstrakt wanilii , masło ( 82% tłuszczu, śmietanka pasteryzowana)

Napar malinowy-200ml            gruszka - 80g

 

Środa 26.03.2025r

Śniadanie: Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,

Kabanosy -30g( mięso wieprzowe 60% , woda, sól, stabilizatory E450,E451, substancje zagęszczające, E407,przeciwutleniaczE331ii,E301,preparaty białkowe pochodzenia wieprzowego, barwnik naturalny,(koszenila)E120, skrobia pszenna, ( zawiera gluten)ekstrakt przypraw naturalnych, hydrolizat białkowy roślinny ze słonecznika, wzmacniacz smaku E621. Przeciwutleniacz E316, substancje konserwujące E250).

Pomidorki koktajlowe – 30 g

Kakao-150ml  -(mleko 1,5%, kakao, cukier)

Obiad : Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami-250ml-( marchew-30g, pietruszka-20g, seler-10g, por-10g, buraki-70g, barszcz biały-40g, jogurt   naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) cukier -7g, nać pietruszki-2g, )

Naleśniki z serem 200g- ( mąka pszenna50g ,jaja ¼, cukier , ser biały, jogurt naturalny, 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis), olej kujawski ( 100%rafinowany olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno.

Brzoskwinia w syropie 50g

Kompot wieloowocowy-200ml                        

Podwieczorek: Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,

Schab pieczony-20g ( mięsi wieprzowe 63%,woda, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, dekstroza, maltodekstryna, stabilizatory E451, E452, wzmacniacz smaku,E621, aromaty,( zawiera gluten i pochodne mleka łącznie z laktozą) ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz E316, substancje konserwujące E250, może zawierać seler oraz gorczycę).

Ogórek świeży – 10g

Herbata owocowa 200ml.

 

Czwartek 27.03.2025r

Śniadanie:  Chałka  35g (mąka pszenna typ 550, margaryna , cukier, woda, drożdże, sól, polepszacz drożdżówka: mąka pszenna, skrobia pszenna, serwatka w proszku, emulgator- lecytyny sojowa, środek do przetwarzania maki- kwas L-askorbinowy, preparaty enzymatyczne).                 

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)               

Dżem owocowy łowicz – 1g(truskawki (40%) cukier woda , substancje żelująca –pektyny, substancja zagęszczająca- guma guart)    

Płatki ryżowe na mleku 250g (100% płatki ryżowe, zawierają gluten) 

Żurawina, morela suszona, orzech nerkowiec - 60g

Herbata z cytryną-250ml

Obiad : Domowy rosół z makaronem  -250ml (woda,koperek-10g, makaron -50g, porcje rosołowe-50g, marchew-30g, pietruszka -20g, seler-10g,por-10g, nać pietruszki 2g )

Podudzia pieczone – 150g( podudzie z kurczaka, olej kujawski ( 100%rafinowany olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno.)

Mizeria  z jogurtem  100g (sałata lodowa. ,jogurt naturalny, 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis)

Kompot wieloowocowy-200ml                       

Podwieczorek:  Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,   

Pasta z łososia i brokuła-40g ( porcje z łososia-20g, brokuł-10g, majonez- 5g

Ogórek konserwowy – 50g

Herbata owoce leśne-200ml         

 

Piątek 28.03.2025r

Śniadanie: Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,   

Jajko na kanapkę -30g  

Szczypior, rzodkiew - 10g

kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko

Obiad: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym -250g(porcje rosołowe-20g , dynia -70g. marchew-30g, pietruszka -20g, seler-10g.por 10g, jogurtem jogurt naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) cukier 2g Angielka -20g(mąka pszenna typ 650 ,woda ,drożdże, cukier, sól, mieszanka piekarska, (mąka pszenna emulator e 472 mąka sojowa preparaty enzymatyczne.)

Filety rybyne -70g (filet z morszczuk, mąka, jaja,bułka tarta, sól pieprz, olej )

Surówka z kiszonej kapusty-70g ( kapusta kiszona, marchewka, jabłko, przyprawy, olej)

Ziemniaki 150g

Kompot-200g ( woda, jabłko, wiśnie, miód)

Podwieczorek:Jogurt jagodowy własnej produkcji -150g, jogurt naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis), jagody- 50g, cukier 20g.

Wafle ryżowe -200g  winogron – 50g

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie lub zmiany kolejności poszczególnych dań, w związku z bieżącym dostarczaniem świeżych produktów. Smacznego!