Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

UWAGA RODZICE : Alergeny są pogrubione

Poniedziałek 12.05.2025r

Śniadanie:     Angielka -35g(mąka pszenna typ 650 ,woda ,drożdże, cukier, sól, mieszanka piekarska, (mąka pszenna, emulator  e 472 mąka sojowa preparaty enzymatyczne).

 Pieczywo razowe-25g (mąka pszenna typ 750, żur żytni, mąka żytnia typ 720, drożdże, sól)(mąka pszenna , mąka żytnia, woda ,mieszanka wieloziarnista 13% (słonecznik łuskany, płatki owsiane ,ziarno soi ,sezam, białko pszenicy tłuszcz roślinny nieutwardzony, (palmowy)mąka łubinowa, laktoza ,enzymy, środek do przetwarzania mąki, śruta sojowa, mieszanka piekarska  ( produkty żytnie, kultury startowe, serwatka z mleka, kwas askorbinowy- przeciwutleniacz słód jęczmienny (ekstrakt) sól, drożdże, produkt zawiera gluten ,sezam, i soje.      

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)  

Pasta z  szynki i jajek -30g (jaja, szynka wiejska ( mięsi wieprzowe 63%,woda, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, dekstroza, maltodekstryna, stabilizatory E451, E452, wzmacniacz smaku,E621, aromaty,( zawiera gluten i pochodne mleka łącznie z laktozą) ekstakty przypraw, przeciwutleniacz E316, substancje konserwująceE250, może zawierać seler oraz gorczycę).

Ogórek świeży-10g

Kakao-150ml  -(mleko 1,5%, kakao, cukier)

Obiad: Krupnik wiedeński  -250g  (woda, kasza jęczmienna-40g, porcje rosołowe ze skrzydełkami, marchew 30g,pietruszka korzeń  20g,seler 10g,por 10g, przyprawy )

Medaliony z indyka w sosie własnym -100g (medaliony z indyka.- 90g, mąka pszenna -1g,cebula-2g przyprawy)

Surówka z kapusty pekińskiej-70g( kapusta pekińska- 50g, marchewka-10g, jabłka -10g. przyprawy, olej)

Makaron świderki -  80g

Kompot wieloowocowy-200ml (woda, jabłka, śliwka, miód)

Podwieczorek:Budyń malinowy 150ml (skrobia kukurydziana ,ziemniaczana, skrobia modyfikowana ziemniaczana aromat, barwnik :ryboflawiny. Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko i soję.)

Biszkopty -20g ( biszkopty babuni na bazie naturalnych składników-mąka pszenna 43% , pasteryzowana masa jajowa 33% , cukier ,emulgatory :mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; substancje spulchniająca; wodorowęglan amonu; glukoza, sól, miód sztuczny płynny; cukier, syrop glukozowy, woda, regulator kwasowości; kwas cytrynowy, aromat, barwnik, karoteny).

 

Wtorek 13.05.2025r

Śniadanie:  chałka  35g (mąka pszenna typ 550, margaryna , cukier, woda, drożdże, sól, polepszacz drożdżówka: mąka pszenna, skrobia pszenna, serwatka w proszku, emulgator- lecytyny sojowa, środek do przetwarzania maki- kwas L-askorbinowy, preparaty enzymatyczne).                 

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)               

Dżem owocowy łowicz – 1g(truskawki (40%) cukier woda , substancje żelująca –pektyny, substancja zagęszczająca- guma guart)    

Płatki ryżowe na mleku 250g (100% płatki ryżowe, zawierają gluten) 

żurawina i orzech nerkowiec - 50g             

Herbata z cytryną-250ml  

Obiad :  Zupa pomidorowa z makaronem -250g  (woda,makaron-40g, porcje rosołowe ze skrzydełkami, marchew 30g,pietruszka korzeń  20g,seler 10g,por 10g ,przecier pomidorowy 100%, jogurt naturalny 25g, 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis),

Kotlet schabowy -100g (schab b/k- 90g, mąka pszenna -1g, jajko, bułka tarta, olej, przyprawy)

Buraczki z jabłkiem -80g( buraki-60g, jabłka -20g,masło-2g

Ziemniaki z koperkiem -130g

Kompot wieloowocowy-200ml (woda, jabłka, śliwka, miód)

Podwieczorek:  Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,

Pieczeń rzymska -20g (mięso wieprzowe 60% , woda, sól, stabilizator E450,E120 substancja zagęszczająca E407, przeciwutleniacz E331ii,301,preparaty białkowe pochodzenia wieprzowego, barwnik naturalny (koszalina)E120 skrobia pszenna ( zawiera gluten), ekstrat przypraw naturalnychhydrolizat białkowy  roślinny ze słonecznika, wzmacniacz smaku, E621 przeciwutleniaczE316, substancje konserwujaceE250

Papryka czerwona -20g

Napar malinowy-200ml        

Winogron- 50g

 

Środa 14.05.2025r

Śniadanie:   Bułka ziarnista- 30g ( woda ,mieszanka wieloziarnista, słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane, śruta sojowa, sezam, drożdże, sól ,ekstrakt słodu ciemny, stabilizator plus gluten pszenny ,mąka łubinowa, tłuszcz roślinny utwardzony, serwatka , kwas askorbinowy, enzymy).  

Bułka kajzereczka -30g ( mąka pszenna typ 550g, woda, sól, margaryna, cukier, kaisermeister, mąka, pszenna, mąka, słodowa pszenna, emulgator e47ze, środek do przetwarzania mąki, kwas askorbinowy) z masłem-5g,     Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)  

Filecik maślany- 30g (mięsi z indyka48%,woda, zagęszczacze E1422,E425, białko sojowe, kmaltodekstryna, glukoza, sól, stabilizatory E451, przeciw utleniacze E316, E301, miód wielokwiatowy 0% cukier, wzmacniacz smaku, E621,E631, E 635. Hydrolizat białka słonecznikowego cebula, ekstrakty przypraw w tym seler,  aromaty, regulatory kwasowości, białko wieprzowe, substancje konserwujące, azotyn sodu)

Pomidor - 20g

kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko)      

Obiad : Zupa jarzynowa z ziemniakami-250ml (woda,kolafior-10g, brokuł-10g, ziemniaki-50g, porcje rosołowe-50g, marchew-30g, pietruszka -20g, seler-10g,por-10g, nać pietruszki 2g )

Spaghetti  z sosem mięsno warzywny- 200g (makaron  spaghetti-50g( mąka makaronowa pszenna ,produkt może zawierać jaja, mięso łopatka-60g marchew -30g,cebula10g, czosnek, przyprawy; bazylia oregano

Gruszka 50g

Kompot wieloowocowy-200ml                        

Podwieczorek:   Ciasto drożdżowe -50g (mąka 50g, jaja1/4 ,drożdże,mleko, cukier, cukier waniliowy( cukier,aromat etylowanilina ,naturalny ekstratwanilii , masło ( 82% tłuszczu, śmietanka pasteryzowana)

Sok naturalny 100% jabłko gruszka  – 200ml

 

Czwartek 15.05.2025r

Śniadanie:  Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,

Twarożek  ze szczypiorkiem i rzodkiewką 40g - (ser biały półtłusty, jogurt naturalny ,szczypior, rzodkiewka)

Kakao-150ml  -(mleko 1,5%, kakao, cukier)

Obiad : Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym -250g(porcje rosołowe-20g , kalafior -70g. marchew-20g, pietruszka -20g, seler-20g.por 10g, jogurtem jogurt naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) cukier 2g  groszek ptysiowy -20g(mąka pszenna typ 650 ,woda ,drożdże, cukier, sól, mieszanka piekarska, (mąka pszenna emulator e 472 mąka sojowa preparaty enzymatyczne.-grzanki, mąka pszenna )iekarska, (mąka pszenna emulator e 472 mąka sojowa preparaty enzymatyczne.)

Polędwiczka wieprzowa w sosie chrzanowym-100g( polędwica, mąka, masło, chrzan tarty, przyprawy)

Kasza bul gur - 100g

Surówka z marchewki i jabłek-70g( marchewka-50g, jabłka -20g, olej, przyprawy)

Podwieczorek:   Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g

Szynka konserwowa 30g - (mięso z indyka 64%, woda , sól, substancje zagęszczające: karagen: białko, maczka chleba świętojańskiego,konjac280,2, regulatory kwasowości :octan potasu ,mleczan potasu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy stabilizatory: difosforany, trifosforany, aromaty ,przeciwutleniacz: cytryniany sodu, substancje konserwujące: azotan sodu. Produkt może zawierać gluten(pszenny, owsiany), soje, mleko, jaja ,seler i gorczycę) Ser żółty (mleko ,sól, stabilizator, chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato,)

Sałata -100g

Herbata owocowa -150ml

 

Piątek 16.05.2025r

Śniadanie: Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,   

Schab pieczony-20g ( mięsi wieprzowe 63%,woda, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, dekstroza, maltodekstryna, stabilizatory E451, E452, wzmacniacz smaku,E621, aromaty,( zawiera gluten i pochodne mleka łącznie z laktozą) ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz E316, substancje konserwujące E250, może zawierać seler oraz gorczycę).

Pomidor, Szczypior -10 g

kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko

Obiad:   Zupa ogórkowa z ziemniakami  -250g(woda, ogórki kiszone-30g, ziemniaki 20g, marchew-30g porcje rosołowe-20g, pietruszka -10g, seler-8g, por-5g, nać pietruszki-1g, mąka 2g,jogurt naturalny 25g( 2%(mleko, śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych streptococcus  thermophilus i Lactobacillus  delbrueckii  subsp .Bulgaricus oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis.

Pirogi leniwe z bułką tartą 200g(ser twarogowy tłusty-120g, mąka pszenna-50g, jajko-20g Brzoskwinia w syropie - 50g

Kompot-200g ( woda, jabłko, wiśnie, miód)

Podwieczorek:Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,  

Pasta z makreli wędzonej -40g ( makrela wędzona-20g, ogórek kiszony 10g, majonez- 5g, przyprawy)   

Herbata owocowa -150ml

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE LUB ZMIANY KOLEJNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH DAŃ, W ZWIĄZKU Z BIEŻĄCYM DOSTARCZANIEM ŚWIEŻYCH PRODUKTÓW.        

SMACZNEGO!