Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

UWAGA RODZICE : Alergeny są pogrubione

Poniedziałek 26.05.2025r

Śniadanie:     Angielka -35g(mąka pszenna typ 650 ,woda ,drożdże, cukier, sól, mieszanka piekarska, (mąka pszenna, emulator  e 472 mąka sojowa preparaty enzymatyczne).

 Pieczywo razowe-25g (mąka pszenna typ 750, żur żytni, mąka żytnia typ 720, drożdże, sól)(mąka pszenna , mąka żytnia, woda ,mieszanka wieloziarnista 13% (słonecznik łuskany, płatki owsiane ,ziarno soi ,sezam, białko pszenicy tłuszcz roślinny nieutwardzony, (palmowy)mąka łubinowa, laktoza ,enzymy, środek do przetwarzania mąki, śruta sojowa, mieszanka piekarska  ( produkty żytnie, kultury startowe, serwatka z mleka, kwas askorbinowy- przeciwutleniacz słód jęczmienny (ekstrakt) sól, drożdże, produkt zawiera gluten ,sezam, i soje.      

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)  

Pasta z  szynki i jajek -30g (jaja, szynka wiejska ( mięsi wieprzowe 63%,woda, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, dekstroza, maltodekstryna, stabilizatory E451, E452, wzmacniacz smaku,E621, aromaty,( zawiera gluten i pochodne mleka łącznie z laktozą) ekstakty przypraw, przeciwutleniacz E316, substancje konserwująceE250, może zawierać seler oraz gorczycę).

Ogórek świeży-10g

Kakao-150ml  -(mleko 1,5%, kakao, cukier)

Obiad: Krupnikz ziemniakamii  -250g  (woda, kasza jęczmienna-40g,  ziemniaki-20g, porcje rosołowe ze skrzydełkami, marchew 30g,pietruszka korzeń  20g,seler 10g,por 10g, przyprawy)

Makaron  pełnoziarnisty z pesto szpinakowym-110g ( mąka makaronowa pszenna ,jogurt naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) szpinak- 10g, przyprawy) 

Kompot wieloowocowy-200ml (woda, jabłka, śliwka, miód)

Podwieczorek:Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,

Szynka staropolska-20g ( mięsi wieprzowe 63%,woda, skrobia ziemniaczana, białko sojowe,sól,dekstroza, maltodekstryna, stabilizatory E451, E452, wzmacniacz smaku,E621, aromaty,( zawiera gluten i pochodne mleka łącznie z laktozą) ekstakty przypraw, przeciwutleniacz E316, substancje konserwujące E250, może zawierać seler oraz gorczycę).

Pomidor - 10g

Herbata owocowa -150ml

 

Wtorek 27.05.2025r

Śniadanie:  Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,

Twarożek waniliowy 40g - (ser biały półtłusty, jogurt naturalny ,cukier, cukier waniliowy )

kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko)      

Obiad :  Zupa pomidorowa z ryżem -250g  (woda, ryż-40g, porcje rosołowe ze skrzydełkami, marchew 30g,pietruszka korzeń  20g,seler 10g,por 10g ,przecier pomidorowy 100%, jogurt naturalny 25g, 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis),

Kotlet mielony drobiowy -100g (schab b/k- 90g, mąka pszenna -1g, jajko, bułka tarta, olej, przyprawy)

Buraczki z jabłkiem -80g( buraki-60g, jabłka -20g,masło-2g

Ziemniaki z koperkiem -130g

Kompot wieloowocowy-200ml (woda, jabłka, śliwka, miód)

Podwieczorek:  Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,

Pieczeń rzymska -20g (mięso wieprzowe 60% , woda, sól, stabilizator E450,E120 substancja zagęszczająca E407, przeciwutleniacz E331ii,301,preparaty białkowe pochodzenia wieprzowego, barwnik naturalny (koszalina)E120 skrobia pszenna ( zawiera gluten), ekstrat przypraw naturalnychhydrolizat białkowy  roślinny ze słonecznika, wzmacniacz smaku, E621 przeciwutleniaczE316, substancje konserwujaceE250

Sałata -20g

Napar malinowy-200ml                          Winogron- 50g

 

Środa 28.05.2025r

Śniadanie:   Bułka ziarnista- 30g ( woda ,mieszanka wieloziarnista, słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane, śruta sojowa, sezam, drożdże, sól ,ekstrakt słodu ciemny, stabilizator plus gluten pszenny ,mąka łubinowa, tłuszcz roślinny utwardzony, serwatka , kwas askorbinowy, enzymy).  

Bułka kajzereczka -30g ( mąka pszenna typ 550g, woda, sól, margaryna, cukier, kaisermeister, mąka, pszenna, mąka, słodowa pszenna, emulgator e47ze, środek do przetwarzania mąki, kwas askorbinowy) z masłem-5g,     Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)  

Filecik maślany- 30g (mięsi z indyka48%,woda, zagęszczacze E1422,E425, białko sojowe, kmaltodekstryna, glukoza, sól, stabilizatory E451, przeciw utleniacze E316, E301, miód wielokwiatowy 0% cukier, wzmacniacz smaku, E621,E631, E 635. Hydrolizat białka słonecznikowego cebula, ekstrakty przypraw w tym seler,  aromaty, regulatory kwasowości, białko wieprzowe, substancje konserwujące, azotyn sodu)

Pomidor - 20g

kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko)      

Obiad : Zupa fasolowa z makaronem -250g (woda, fasola-40g, makaron-20g, marchew-30g, pietruszka -10g, seler-10g.por- 5g, porcje rosołowe-20g,cebula-5g , natka pietruszki , kminek, makaron ciemny-20g)

Wątróbka drobiowa duszna z cebulka 80g( watróbka drobiowa, mąka pszenna,cebula,olej)

Ziemniaki z koperkiem -130g

Gruszka 50g

Kompot wieloowocowy-200ml                        

Podwieczorek:   Kanapka zapiekana z chleba tostowego-50g(mąka pszenna typ 750, żur żytni, mąka żytnia typ 720, drożdże, sól, mąka pszenna , mąka żytnia, woda ,mieszanka wieloziarnista 13% (słonecznik łuskany, płatki owsiane,ziarno soi ,sezam, białko pszenicy tłuszcz roślinny nieutwardzony, mąka łubinowa, laktoza ,enzymy, środek do przetwarzania mąki, śruta sojowa, mieszanka piekarska,sól)

Sok naturalny 100% jabłko gruszka  – 200ml

 

Czwartek 29.05.2025r

Śniadanie:  chałka  35g (mąka pszenna typ 550, margaryna , cukier, woda, drożdże, sól, polepszacz drożdżówka: mąka pszenna, skrobia pszenna, serwatka w proszku, emulgator- lecytyny sojowa, środek do przetwarzania maki- kwas L-askorbinowy, preparaty enzymatyczne).                 

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)                

Miód – 1g

Zacierka na mleku 250g (mleko 2% z laktozą, mąka pszenna, jajko)

żurawina i orzech nerkowiec - 50g             

Herbata z cytryną-250ml  

Obiad : Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami-250ml-( marchew-30g, pietruszka-20g, seler-10g, por-10g, buraki-70g, barszcz biały-40g, jogurt   naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) cukier -7g, nać pietruszki-2g, )

Naleśniki z serem 200g- ( mąka pszenna50g ,jaja ¼, cukier , ser biały, jogurt naturalny, 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis), olej kujawski ( 100%rafinowany olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno

Brzoskwinia w syropie 50g

Kompot wieloowocowy-200ml        

Podwieczorek:   Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g

Pasta z makreli wędzonej -40g ( makrela wędzona-20g, ogórek kiszony 10g, majonez- 5g, przyprawy)   

Sałata -100g

Herbata owocowa -150ml

 

Piątek 30.05.2025r

Śniadanie: Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,   

Schab pieczony-20g ( mięsi wieprzowe 63%,woda, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, dekstroza, maltodekstryna, stabilizatory E451, E452, wzmacniacz smaku,E621, aromaty,( zawiera gluten i pochodne mleka łącznie z laktozą) ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz E316, substancje konserwujące E250, może zawierać seler oraz gorczycę).

Pomidor, Szczypior -10 g

kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko

Obiad Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym -250g(porcje rosołowe-20g , dynia -70g. marchew-30g, pietruszka -20g, seler-10g.por 10g, jogurtem jogurt naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) cukier 2g Angielka -20g(mąka pszenna typ 650 ,woda ,drożdże, cukier, sól)

Filet z morszczuka w panierce -70g (ryba, mąka, jaja,bułka tarta,olej )

Bukiet warzyw-60g( marchewka mini-20g, kalafior mrożony- 20g, fasolka szparagowa- 20g)

Kompot-200g ( woda, jabłko, wiśnie, miód)

Podwieczorek:Makaron  pod śniegiem-110g ( mąka makaronowa pszenna ,jogurt naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) cukier- 2g 

Herbata owocowa -150ml

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE LUB ZMIANY KOLEJNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH DAŃ, W ZWIĄZKU Z BIEŻĄCYM DOSTARCZANIEM ŚWIEŻYCH PRODUKTÓW.        

SMACZNEGO!