Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

UWAGA RODZICE : Alergeny są pogrubione 

Poniedziałek 13.01.2025r

Śniadanie:     Angielka -35g(mąka pszenna typ 650 ,woda ,drożdże, cukier, sól, mieszanka piekarska, (mąka pszenna, emulator  e 472 mąka sojowa preparaty enzymatyczne).

 Pieczywo razowe-25g (mąka pszenna typ 750, żur żytni, mąka żytnia typ 720, drożdże, sól)(mąka pszenna , mąka żytnia, woda ,mieszanka wieloziarnista 13% (słonecznik łuskany, płatki owsiane ,ziarno soi ,sezam, białko pszenicy tłuszcz roślinny nieutwardzony, (palmowy)mąka łubinowa, laktoza ,enzymy, środek do przetwarzania mąki, śruta sojowa, mieszanka piekarska  ( produkty żytnie, kultury startowe, serwatka z mleka, kwas askorbinowy- przeciwutleniacz słód jęczmienny (ekstrakt) sól, drożdże, produkt zawiera gluten ,sezam, i soje.      

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)  

Kiełbasa krakowska parzona -30g( mięso wieprzowe 60% , woda, sól, stabilizatory E450,E451, substancje zagęszczające, E407,przeciwutleniaczE331ii,E301,preparaty białkowe pochodzenia wieprzowego, barwnik naturalny,(koszenila)E120, skrobia pszenna, ( zawiera gluten)ekstrakt przypraw naturalnych, hydrolizat białkowy roślinny ze słonecznika, wzmacniacz smaku E621. Przeciwutleniacz E316, substancje konserwujące E250).

Papryka czerwona-10g

Kakao-150ml  -(mleko 1,5%, kakao, cukier)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem -250g  (woda,ryż-40g, porcje rosołowe ze skrzydełkami, marchew 30g,pietruszka korzeń  20g,seler 10g,por 10g ,przecier pomidorowy 100%, jogurt naturalny 25g, 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis, makaron),

Panierowany filet z kurczaka-100g (filet z kurczaka- 90g, mąka pszenna -1g, jajko, bułka tarta, olej, przyprawy)

Ziemniaki z koperkiem -40g                    

Bukiet warzyw-60g( marchewka mini-20g, kalafior mrożony- 20g, fasolka szparagowa- 20g)

Podwieczorek:  Makaron ciemny z truskawkami i jogurtem-110g ( mąka makaronowa pszenna ,jogurt naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) cukier- 2g          

Herbata poziomkowa-20g            

 

Wtorek 14.01.2025r

Śniadanie:    Bułka ziarnista- 30g ( woda ,mieszanka wieloziarnista, słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane, śruta sojowa, sezam, drożdże, sól ,ekstrakt słodu ciemny, stabi plus gluten pszenny ,mąka łubinowa, tłuszcz roślinny utwardzony, serwatka , kwas askorbinowy, enzymy).  

Bułka kajzereczka -30g ( mąka pszenna typ 550g, woda, sól, margaryna, cukier, kaisermeister, mąka, pszenna, mąka, słodowa pszenna, emulgator e47ze, środek do przetwarzania mąki, kwas askorbinowy) z masłem-5g,     Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)              

Twarożek jagodowy - 30g( ser biały półtłusty, jogurt naturalny , cukier, cukier waniliowy, maliny jagody)           

kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko)      

gruszka -50g

Obiad :Manna na rosole -250ml (woda,koperek-10g, ryż-50g, porcje rosołowe-50g, marchew-30g, pietruszka -20g, seler-10g,por-10g, nać pietruszki 2g )

Schab pieczony w sosie własnym -70g  ( schab b/k, woda, cebula, czosnek, olej, przyprawy)

Koptka-80g ( mąka pszenna -50g, mąka ziemniaczana -10g ziemniaki- 50g, jaja-20g),

Surówka z kapusty kiszonej- 100g ( kapusta kiszona, marchewka, jabłko, cebula, olej, przyprawy)

Kompot wieloowocowy-200ml (woda, jabłka, śliwka, miód)

Podwieczorek:  Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,  

Synka szlachecka-20g ( mięsi wieprzowe 77%,woda, sól, stabilizatory E450, E451 E452, substancja zagęszczająca E407a, wzmacniacz smaku,E621, skrobia , todestryna, przeciwutleniacz E316, substancje konserwujące E250, może zawierać gluten, soje,gorczycę, mleko z laktozą, sezam, jaja).

Ogórek konserwowy -30g

Napar malinowy-200ml        

 

Środa 15.01.2025r

Śniadanie: Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,

Pieczeń rzymska -20g (mięso wieprzowe 60% , woda, sól, stabilizator E450,E120 substancja zagęszczająca E407, przeciwutleniacz E331ii,301,preparaty białkowe pochodzenia wieprzowego, barwnik naturalny (koszalina)E120 skrobia pszenna ( zawiera gluten), ekstrakt przypraw naturalny chhydrolizator białkowy  roślinny ze słonecznika, wzmacniacz smaku, E621 przeciwutleniaczE316, substancje konserwujaceE250

Pomidor – 10g                     

Kakao-150ml  -(mleko 1,5%, kakao, cukier)

Obiad : Kapuśniak z ziemniakami i natką pietruszki -250ml. ( kapusta kiszona, woda, marchew-30g porcje rosołowe-20g, woda, m pietruszka -20g, seler-10g, por-10g, nać pietruszki-2g, , mąka 5g,  jogurt naturalny 25g). 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus  delbrueckii  subsp .Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis), ziemniaki.

Kluchy parowe z musem jogurtowo-truskawkowym -100g (mąka 50g, jaja1/4 , drożdże, mleko, cukier, cukier waniliowy( cukier ,aromat etylowanilina ,naturalny ekstrakt wanilii ) truskawki mrożone, jogurt naturalny)

brzoskwinia -100g

Kompot wieloowocowy-200ml                        

Podwieczorek:    Kanapka zapiekana z chleba tostowego-50g(mąka pszenna typ 750, żur żytni, mąka żytnia typ 720, drożdże, sól, mąka pszenna , mąka żytnia, woda ,mieszanka wieloziarnista 13% (słonecznik łuskany, płatki owsiane ,ziarno soi ,sezam, białko pszenicy tłuszcz roślinny nieutwardzony, mąka łubinowa, laktoza ,enzymy, środek do przetwarzania mąki, śruta sojowa, mieszanka piekarska, sól)

Winogron-70g

 

Czwartek 16.01.2025r

Śniadanie: chałka  35g (mąka pszenna typ 550, margaryna , cukier, woda, drożdże, sól, polepszacz drożdżówka: mąka pszenna, skrobia pszenna, serwatka w proszku, emulgator- lecytyny sojowa, środek do przetwarzania maki- kwas L-askorbinowy, preparaty enzymatyczne).                 

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)               

Dżem owocowy łowicz – 1g(truskawki (40%) cukier woda , substancje żelująca –pektyny, substancja zagęszczająca- guma guart)            

Płatki jaglane  na mleku 250g (mleko 2% z laktozą, płatki jaglane 100%), żurawina, orzech nerkowiec -20g

Herbata z cytryną-250ml

Obiad : Zupa fasolowa z ziemniakami -250g (woda, fasola-40g, ziemniaki-20g, marchew-30g, pietruszka -10g, seler-10g.por- 5g, porcje rosołowe-20g,cebula-5g , natka pietruszki , kminek)

Pulpety z indyka w sosie szpinakowy 60g( mięso z indyka -60g , szpinak mrożony 20g, angielka 6g, jaja, mąka pszenna -3g)

Surówka z kapusty pekińskiej-70g( kapusta pekińska- 50g, marchewka-10g, jabłka -10g. przyprawy, olej)

Kasza kus kus-70g 

Kompot wieloowocowy-200ml                       

Podwieczorek:  Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,   

Pasta z łososia wędzonego-40g ( łosoś wędzony-20g, twaróg półtłusty 10g, majonez- 5g)   

Ogórek kiszony -10g                                             

Herbata owoce leśne-200ml         

 

Piątek 17.01.2025r

Śniadanie: Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,   

Pasta  z jajek ze szczypiorkiem i rzodkiewką-30g (jaja, szczypior, rzodkiew),

kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko

Obiad:Zupa krem z zielonego groszku z grzankami  -250g(porcje rosołowe-20g , zielony groszek(mrożony) -70g. marchew-30g, pietruszka -20g, seler-10g.por 10g, jogurtem jogurt naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) cukier 2g Angielka -20g(mąka pszenna typ 650 ,woda ,drożdże, cukier, sól, mieszanka piekarska, (mąka pszenna emulator e 472 mąka sojowa preparaty enzymatyczne.-grzanki, mąka pszenna )

Filety rybyne -70g (filet z morszczuk, mąka, jaja,bułka tarta, sól pieprz, olej )

Surówka z selera i rodzynki – 70g (seler korzeniowy, jabłko, rodzynki, sok z cytryny, jogurt, przyprawy)

Ziemniaki 150g

Kompot-200g ( woda, jabłko, wiśnie, miód)

Podwieczorek:Kisiel wiśniowy własnej produkcji-150ml woda,(mąka ziemniaczana, wiśnia mrożona ,cukier)

Herbatniki - 30g ( Mąka pszenna ,woda, cukier, roślinny olej palmowy, syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, spulchniające E503, E500 sól, demineralizowana serwatka w proszku z mleka, substancje konserwujące, dwutlenek siarki/ siarczany, aromat; wanilina)

mandarynka - 50g

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE LUB ZMIANY KOLEJNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH DAŃ, W ZWIĄZKU Z BIEŻĄCYM DOSTARCZANIEM ŚWIEŻYCH PRODUKTÓW.        

SMACZNEGO!