Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

UWAGA RODZICE : Alergeny są pogrubione

Poniedziałek 14.04.2025r

Śniadanie:     Angielka -35g(mąka pszenna typ 650 ,woda ,drożdże, cukier, sól, mieszanka piekarska, (mąka pszenna, emulator  e 472 mąka sojowa preparaty enzymatyczne).

 Pieczywo razowe-25g (mąka pszenna typ 750, żur żytni, mąka żytnia typ 720, drożdże, sól)(mąka pszenna , mąka żytnia, woda ,mieszanka wieloziarnista 13% (słonecznik łuskany, płatki owsiane ,ziarno soi ,sezam, białko pszenicy tłuszcz roślinny nieutwardzony, (palmowy)mąka łubinowa, laktoza ,enzymy, środek do przetwarzania mąki, śruta sojowa, mieszanka piekarska  ( produkty żytnie, kultury startowe, serwatka z mleka, kwas askorbinowy- przeciwutleniacz słód jęczmienny (ekstrakt) sól, drożdże, produkt zawiera gluten ,sezam, i soje.      

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)  

Twarożek truskawkowy - 30g( ser biały półtłusty, jogurt naturalny, truskawki mrożone, cukier)           

Kakao-150ml  -(mleko 1,5%, kakao, cukier)

Obiad: Zupa marchewkowa z ziemniakami -250ml (woda, ziemniaki-50g, porcje rosołowe-50g, marchew-30g, pietruszka -20g, seler-10g,por-10g, nać pietruszki 2g )

Pulpety z indyka w sosie szpinakowy 60g( mięso z indyka -60g , szpinak mrożony 20g, angielka 6g, jaja, mąka pszenna -3g)

Surówka z kapusty czerwonej-70g ( kapusta czerwona, jabłko, przyprawy, olej)

Kasza bul gur -  100g

Kompot wieloowocowy-200ml (woda, jabłka, śliwka, miód)

Podwieczorek:Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,

Kiełbasa żywiecka -30g( mięso wieprzowe 60% , woda, sól, stabilizatory E450,E451, substancje zagęszczające, E407,przeciwutleniaczE331ii,E301,preparaty białkowe pochodzenia wieprzowego, barwnik naturalny,(koszenila)E120, skrobia pszenna, ( zawiera gluten) ekstrakt przypraw naturalnych, hydrolizat białkowy roślinny ze słonecznika, wzmacniacz smaku E621. Przeciwutleniacz E316, substancje konserwujące E250).

Papryka – 30 g

Herbata owocowa -200ml        

 

Wtorek 15.04.2025r

Śniadanie:    Bułka ziarnista- 30g ( woda ,mieszanka wieloziarnista, słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane, śruta sojowa, sezam, drożdże, sól ,ekstrakt słodu ciemny, stabilizator plus gluten pszenny ,mąka łubinowa, tłuszcz roślinny utwardzony, serwatka , kwas askorbinowy, enzymy).  

Bułka kajzereczka -30g ( mąka pszenna typ 550g, woda, sól, margaryna, cukier, kaisermeister, mąka, pszenna, mąka, słodowa pszenna, emulgator e47ze, środek do przetwarzania mąki, kwas askorbinowy) z masłem-5g,     Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)              

Schab pieczony-20g ( mięsi wieprzowe 63%,woda, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, dekstroza, maltodekstryna, stabilizatory E451, E452, wzmacniacz smaku,E621, aromaty,( zawiera gluten i pochodne mleka łącznie z laktozą) ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz E316, substancje konserwujące E250, może zawierać seler oraz gorczycę).

Ogórek konserwowy - 10g.

kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko)      

Obiad :  Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym -250g(porcje rosołowe-20g , dynia -70g. marchew-30g, pietruszka -20g, seler-10g.por 10g, jogurtem jogurt naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) cukier 2g Angielka -20g(mąka pszenna typ 650 ,woda ,drożdże, cukier, sól)

Filet z morszczuka w panierce -70g (ryba, mąka, jaja,bułka tarta, olej )

Surówka z marchewki i jabłek-70g( marchewka-50g, jabłka -20g, olej, przyprawy)

Ziemniaki z koperkiem -130g                    

Kompot wieloowocowy-200ml (woda, jabłka, śliwka, miód)

Podwieczorek:  Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,  

Kanapka zapiekana z chleba tostowego-50g(mąka pszenna typ 750, żur żytni, mąka żytnia typ 720, drożdże, sól, mąka pszenna , mąka żytnia, woda ,mieszanka wieloziarnista 13% (słonecznik łuskany, płatki owsiane, ziarno soi ,sezam, białko pszenicy tłuszcz roślinny nieutwardzony, mąka łubinowa, laktoza ,enzymy, środek do przetwarzania mąki, śruta sojowa, mieszanka piekarska, sól)Napar malinowy-200ml        

Napar z dzikiej róży 200 ml.                                     Jabłko - 50g         

 

Środa 16.04.2025r

Śniadanie: Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,

Polędwica sopocka- 30g (mięsi z indyka48%,woda, zagęszczacze E1422,E425, białko sojowe, kmaltodekstryna, glukoza, sól, stabilizatory E451, parzeciwutleniacze E316, E301, miód wielokwiatowy 0% cukier, wzmacniacz smaku, E621,E631, E 635. Hydrolizat białka słonecznikowego cebula, ekstrakty przypraw w tym seler,  aromaty, regulatory kwasowości, białko wieprzowe, substancje konserwujące, azotyn sodu)

Pomidor – 30 g

Kakao-150ml  -(mleko 1,5%, kakao, cukier)

Obiad : Zupa fasolowa z makaronem -250g (woda, fasola-40g, makaron-20g, marchew-30g, pietruszka -10g, seler-10g.por- 5g, porcje rosołowe-20g,cebula-5g , natka pietruszki , kminek, makaron ciemny-20g)

Spaghetti  z sosem mięsno warzywny- 200g (makaron  spaghetti-50g( mąka makaronowa pszenna ,produkt może zawierać jaja, mięso łopatka-60g marchew -30g,cebula10g, czosnek, przyprawy; bazylia oregano)

Brzoskwinia z puszki - 50g

Kompot wieloowocowy-200ml                        

Podwieczorek:   mus owocowy  bakoma -80g ( 100 % owoców)

Herbatniki - 30g ( Mąka pszenna ,woda, cukier, roślinny olej palmowy, syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, spulchniające E503, E500 sól, demineralizowana serwatka w proszku z mleka, substancje konserwujące, dwutlenek siarki/ siarczany, aromat; wanilina)

 

Czwartek 17.04.2025r

Śniadanie: Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g

Masło-5g(tłuszcz 82% śmietanka pasteryzowana)               

Szynka staropolska-20g ( mięsi wieprzowe 63%,woda, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, dekstroza, maltodekstryna, stabilizatory E451, E452, wzmacniacz smaku,E621, aromaty,( zawiera gluten i pochodne mleka łącznie z laktozą) ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz E316, substancje konserwujące E250, może zawierać seler oraz gorczycę).

Kakao-150ml  -(mleko 1,5%, kakao, cukier)

Obiad : Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą -250ml (woda, kiełbasa: mięso wieprzowe(46%),woda, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, skrobia, sól, białko sojowe ,stabilizatory :E151,E 152, substancje zagęszczające :E 407,przeciwutleniacze;E312,E301,, wzmacniacz smaku: e621, przyprawy( zawierają gorczycę, ekstrakty przypraw hydrolizat białka sojowego, aromaty, barwniki E120 ,substancje konserwują osłonka jadalna wieprzowa E2500),cebula-10g, barszcz biały-40g (woda ,mąka żytnia,) jogurt naturalny -7g(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus)

Kotlet schabowy-100g ( schab b.k.- 90g, mąka pszenna -1g, jajko, bułka tarta, olej, przyprawy)

Ziemniaki z koperkiem -40g                    

Sałata lodowa  50g (sałata, rzodkiewka, szczypiorek, oliwa przyprawy  Pomidor- 50g, sól, pieprz)

Kompot wieloowocowy-200ml                       

Podwieczorek:  Piernik  własnej produkcji -150g (masło, cukier, miód, powidła z czarnej porzeczki, przyprawa piernikowa, cynamon, kakao, soda oczyszczona, mleko, jajka, mąka)

Herbata owoce leśne-200ml                     banan -100g

 

Piątek 18.04.2025r

Śniadanie: Pieczywo mieszane-50g (chlebysłonecznikowywiejskiżytni) z masłem-5g,   

Jajko ze szczypiorkiem - 100g

kawa zbożowa na mleku-200ml (jęczmień, żyto, mleko

Obiad: krupnik z kaszy jęczmiennej -250g  (woda, kasza jęczmienna-40g, porcje rosołowe ze skrzydełkami, marchew 30g,pietruszka korzeń  20g,seler 10g,por 10g, przyprawy )

Makaron  pod śniegiem-110g ( mąka makaronowa pszenna ,jogurt naturalny 2%(mleko ,śmietanka żywe kultury bakterii jogurtowych(streptococcus  thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus) oraz L.Acidophilus i Bafidobacterium  laktis) cukier- 2g 

Kompot-200g ( woda, jabłko, wiśnie, miód)

Podwieczorek:Kisiel wiśniowy własnej produkcji-150ml woda,(mąka ziemniaczana, wiśnia mrożona ,cukier)

Ciastka belvita 30g -(zboża 68,9 % [mąka pszenna 48,9 %, zboża pełnoziarniste 20 % (mąka pszenna pełnoziarnista 6,4 %, grys owsiany 4,5 %, płatki owsiane 3,1 %, mąka jęczmienna pełnoziarnista 2,9 %, mąka żytnia pełnoziarnista 2,1 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1 %)], cukier, olej rzepakowy, substancja wypełniająca (polidekstroza), substancje spulchniające (węglany sodu, węglany amonu, difosforany), składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne), pełne mleko w proszku 0,9 % (ekwiwalent pełnego mleka 7,3 %), emulgatory (lecytyny sojowe, E 472e), sól, odtłuszczone mleko w proszku, aromaty).

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE LUB ZMIANY KOLEJNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH DAŃ, W ZWIĄZKU Z BIEŻĄCYM DOSTARCZANIEM ŚWIEŻYCH PRODUKTÓW.        

SMACZNEGO!